Blogger - İletişim Formunu Sabit Sayfaya Ekleme

Unknown
2
Blogger - İletişim Formunu Sabit Sayfaya Ekleme
Blogger - İletişim Formunu Sabit Sayfaya Ekleme
Tüm blogger kullanıcıları için iletişim formu çok önemli bir yer almaktadır. Bu makalemde blogger iletişim formunu sayfaya eklemeyi göstereceğim. Hemen anlatıma başlıyorum.

1 - Blogger kumanda paneline girelim
2 - Yerleşim seçeneğine tıklayın ve Gadget Ekle'ye tıklayın.
3 - Karşınıza gelen pencereden Diğer Gadget'lere tıklayın.
4 -  İletişim Formu'nu ekleyin.

Widgetimizi ekledikten sonra sayfalar seçeneğine tıklayıp, iletişim adında boş bir sayfa oluşturalım. Aşağıdaki görmüş olduğunuz kodları "HTML" kısmına kopyalayıp yapıştırın.

<form name='contact-form'> <div>Adınız: </div> <input class='contact-form-name' id='ContactForm1_contact-form-name' name='name' size='30' type='text' value=''/> <div>Email Adresiniz: <em>(gerekli)</em></div> <input class='contact-form-email' id='ContactForm1_contact-form-email' name='email' size='30' type='text' value=''/> <div>Mesajınız: <em>(gerekli)</em></div> <textarea class='contact-form-email-message' id='ContactForm1_contact-form-email-message' name='email-message' rows='10'></textarea> <p></p> <input class='contact-form-button contact-form-button-submit' id='ContactForm1_contact-form-submit' type='button' value='Gönder'/> <div style='text-align: center; max-width: 450px; width: 100%'> <p class='contact-form-error-message' id='ContactForm1_contact-form-error-message'></p> <p class='contact-form-success-message' id='ContactForm1_contact-form-success-message'></p> </div> </form> 

Kodu ekledikten sonra Şablon - Html'yi Düzenle - Widget Atla tıklayın. Açılır pencerede ContactForm1 adlı widgete tıklayın. Aşağıdaki görmüş olduğunuz kodu bulun.

<b:widget id='ContactForm1' locked='false' title='İletişim Formu' type='ContactForm'> <b:includable id='main'>

Kodları bulduktan sonra bulmuş olduğunuz kodun hemen alt kısmında benim aşağıda verdiğim kodların birebir aynısı olacak aşağıdaki kod penceresinde gördüğünüz tüm kodları silin.

<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'> <h2 class='title'><data:title/></h2> </b:if> <div class='contact-form-widget'> <div class='form'> <form name='contact-form'> <p/> <data:contactFormNameMsg/> <br/> <input class='contact-form-name' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-name&quot;' name='name' size='30' type='text' value=''/> <p/> <data:contactFormEmailMsg/> <span style='font-weight: bolder;'>*</span> <br/> <input class='contact-form-email' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-email&quot;' name='email' size='30' type='text' value=''/> <p/> <data:contactFormMessageMsg/> <span style='font-weight: bolder;'>*</span> <br/> <textarea class='contact-form-email-message' cols='25' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-email-message&quot;' name='email-message' rows='5'/> <p/> <input class='contact-form-button contact-form-button-submit' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-submit&quot;' expr:value='data:contactFormSendMsg' type='button'/> <p/> <div style='text-align: center; max-width: 222px; width: 100%'> <p class='contact-form-error-message' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-error-message&quot;'/> <p class='contact-form-success-message' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_contact-form-success-message&quot;'/> </div> </form> </div> </div>

Not: Yukarıda görmüş olduğunu kodların hepsini silin aksi takdirde eklenti çalışmayabilir.
 
Uyarı: Eklentiyi bizzat kendi blogumda denedim çalışmaktadır. Önlem olarak temanızın yedeğini almanızı tavsiye ederim.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

  1. Halilcim merhaba bu yazıda kod eklemeden gadget ekle tıklayarak zaten ekliyorsun.Yazına onuda ekleseyin dah işlevsel olabilirdi.Kodlamalarda yapılacak bir hata yorumlar sekmesini bozacaktır.Dikkat edilmesi gerekir.Ayrıca okuyucuya yedek almlarını da önermen lazım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelik yorumun için tşkler adnan abi gadget olarak eklendiğini bende biliyorum ben sabit sayfaya nasıl ekleneceğini anlattım gadget olarak değil...

      Sil

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top